Ideal place for brunch – META-KAFE

Posted on September 5, 2010

2


IMPORTANT UPDATE: the place is closed now. Instead a place called Kitchen is open. Also serves brunch on Saturdays.

 

LATVIAN:

Sestdienas rīts… pulkstens tā ap 11, atskan telefona zvans uz ko kavējos atbildēt, bet, kad miegaini ņurdoši atbildu, telefonā balss saka – ejam brokastīs? Pa žalūziju spraudziņu iespīd rīta (ok, kādam varbūt jau pusdienlaika) saule, spilvens ir vēl silts, pār seju matu šķipsnas, bet galvā jau rosīgas domas par to, kā tieši pavadīt brīvdienu.

Es mīlu šādus rītus. Un viena no vietām, kurp labprāt dodos mierīgā pastaigu solī vai ar velo, ir META-KAFE Spīķeros. Lai arī tur var paēst vēlas vakariņas un pabūt dažādos radošos pasākumos, man META-KAFE asociējas tieši ar vēlajām brokastīm jeb brunch. Laikam ne velti, jo tur nedēļas nogalē brokastu piedāvājums ir spēkā līdz pat 3 dienā, gluži kā priekš tādiem guļavām kā es.

Fonā skan liega mūzika un dūcošs kafijas aparāts, pie blakus galdiņiem vēl kādi pus-samiegojušies vēlo brokastu cienītāji, saule apspīd lielo grāmatu plauktu ar izlasītu literatūru. Telpas vidū uz liela galda ir svaigi cepta, garda maize, salātu lapas un kāds dārzenis, biezpiens, mājas ievārījums un mans lielākais kārums – dažādu sieru izlase. Ņemot brokastu piedāvājumu, no šī galda var mieloties, cik grib, un klāt vēl nāk kāds no siltajiem ēdieniem (garšas kārpiņas jau kārdina omlete vai biezpiena plācenīši), kā arī dzērieni – viens silts, viens auksts. Lieki piebilst, ka kafija vai arī ingvera tēja šeit ir lieliska. Bet vislieliskākais ir tieši tas laiskums, kas valda gan Spīķeru kvartālā, gan pašā META-KAFE. It kā laiks būtu apstājies…

ENGLISH:

Saturday morning.. around 11am, phone rings and I’m hesitating to answer, but once I do in a grumpy voice, I hear a cheerful “let’s go and have some breakfast”? Morning (or for some noon) sun rays are peaking in the bedroom, the pillow is still warm, my face covered with hair, but the head already full of thoughts on how to spend the weekend.

I love those mornings. And one of the places I love to spend them is at META-KAFE at Spikeri district. Although the place is cool for late dinners and creative events, in my head it still associates with late breakfasts or brunch. And no wonder, as their brunch offer on weekends is valid till 3pm. Perfect for such lazy sleepers as me.

Calm music and buzz of coffee machine in the background, other lazy people by the neighbouring tables, sun shining on the long bookshelf with selected literature. Large table is set in the middle of the room offering freshly baked bread, salad and some vegies, cottage cheese, home-made jam and my fav things – cheese selection. Taking the brunch menu, you can eat as much as you like from this combined with a warm dish (scrambled eggs or curd scones being my top choices), as well as one hot and one cold drink. Needless to say that coffee or ginger tea is great there. But the greatest thing in fact is the general feeling of laziness. As if the time has stopped…

Posted in: Places